

## PATIENT BLOOD MANAGEMENT

## **An Interest Group Meeting**

## Saturday 28 September 2019 Crystal Towers, Cape Town, 08:30 – 13:30

08:30 Registration & refreshments

09:00	Welcome	Prof Chris Kassianides
	Chair: Prof Vernon Louw & Dr Jackie Thomson	
09:15	What is PBM and practical experience in setting up a PBM programme	Dr Axel Hofmann (40 mins)
09:55	Saving Blood, Saving Lives. Lessons learnt & guidance for others	Dr Matthew Gibbs (25 mins)
10:20	Iron deficiency anaemia in gastroenterology	Dr Eduan Deetlefs (25 mins)
10:45	Nuts & bolts of running an IVI clinic	Sr Karin Davidson (25 mins)

11:10 Brunch

## Chair: Dr Anthony Beeton & Dr Matthew Gibbs

11:40 ICU and peri-operative medicine	Dr Lliam Brannigan (25mins)
12:05 Massive transfusion protocol for obstetric haemorrhage	Prof Chris Lundgren (25mins)
12:30 Blood service perspective on PBM - costs and benefits	Dr Jackie Thomson (25mins)
12:55 "Bundles of care" : Challenges at a tertiary level	Prof Vernon Louw (25 mins)

13:20 Close





CPD Accredited In partnership with



